image
 |  0 25 Травня 2023 | 12:08

росія розмістила ядерну зброю в білорусі

25 травня у Мінську підписано угоду про порядок розміщення російської нестратегічної ядерної зброї у Білорусі, рішення про її застосування лишається за Росією.

Про це повідомляє Белта, - пише ВолиньUA.

Договір підписали міністр оборони РФ Сергій Шойгу та міністр оборони Білорусі Віктор Хренін. Хренін назвав розміщення ядерної зброї у Білорусі "відповіддю недружнім країнами". Він стверджує, що метою є захист західних кордонів так званої Союзної держави.

Білоруський міністр згадав "недотримання гарантій безпеки, даних Білорусі в Будапештському меморандумі 5 грудня 1994 року", а також "безперервну войовничу риторику з боку колективного Заходу".

За його словами, також йдеться про переобладнання літаків Су-25 з можливістю застосування авіаційних засобів ураження в ядерному оснащенні. Хренін стверджує, що білоруські військові пройшли навчання на російських полігонах і отримали практичні навички в їх експлуатації.

Контроль над ядерною зброєю та рішення про її застосування лишається за Росією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог зосереджує зусилля на 5 напрямках

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити