image
 |  0 3 Липня 2020 | 11:37

Росія стягнула до кордонів України три угруповання, готові до раптового наступу

Росія створила на кордоні з Україною три міжвидових угруповання, здатних до раптових наступальних дій з обмеженими цілями.

Про це пише "Укрінформ" із посиланням на слова начальника Головного управління міжнародного співробітництва та верифікації ЗСУ генерал-лейтенанта Леоніда Голопатюка під час онлайн-засідання Форуму зі співробітництва в галузі безпеки ОБСЄ.

"Станом на сьогодні на кордоні з Україною вже створені три міжвидових угруповання, які здатні без оголошення мобілізації та при мінімальних підготовчих заходах проводити раптові наступальні дії на території України", — сказав він на засіданні, присвяченому виконанню і модернізації Віденського документа 2011 про заходи щодо зміцнення довіри та безпеки.

Також він заявив, що Росія здійснює активне формування нових військових частин (з'єднань і об'єднань) і реорганізацію військових формувань з метою нарощування їх бойового потенціалу.

"Наразі вздовж державного кордону України розгорнуті 28 батальйонно-тактичних груп. ... завершується формування трьох нових об'єднань — двох армій і армійського корпусу, які протягом 2020-2021 року планують досягти повної оперативної готовності", — сказав він.

На Західному стратегічному напрямку створена 20-загальновійськова армія в складі 3-ї мотострілецької дивізії та 144-ї мотострілецької дивізії. При цьому на озброєнні 448-ї ракетної бригади 20-ї армії знаходяться оперативно-тактичні ракетні комплекси (ОТРК) "Іскандер".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підлеглі голови Волинської ОДА приходять на роботу, коли їм заманеться

На Південно-Західному стратегічному напрямку створена 8-а загальновійськова (ударна) армія в складі 150-ї мотострілецької дивізії, 20-ї окремої мотострілецької бригади та оперативно підлеглих 1-го (Донецьк) і 2-го (Луганськ) армійських корпусів. В окрузі й армії передбачено створення ракетних бригад ОТРК "Іскандер".

Загальна чисельність наземного угруповання ЗС РФ уздовж кордону України, за словами українського генерала, становить близько 87 тис. військовослужбовців, до 1100 одиниць танків, до 2600 бойових броньованих машин, до 1100 артилерійських систем, до 360 ракетних систем залпового вогню, 18 оперативно-тактичних ракетних комплексів.

Триває переозброєння на сучасні та модернізовані зразки авіаційної техніки (літаки Су-30СМ, Су-35С, Су-34, Су-25см3, МіГ-31к з гіперзвуковим комплексом "Кинджал" і вертольоти різних модифікацій). Всього на базових аеродромах поблизу кордону України базується близько 330 бойових літаків і 230 вертольотів.

Крім того, РФ формує центри забезпечення мобілізаційного розгортання, на базі яких можливе формування до 4-х загальновійськових дивізій, у Богучарі, Каменськ-Шахтинському, а також у Новоозерному в окупованому Криму.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити