image
 |  4 6 Лютого 2020 | 09:35

Росія випробовує в Україні нову кіберзброю, яку пізніше може застосувати в країнах Заходу, – Forbes

Україна стала випробувальним майданчиком для російських кібератак. Зокрема, це стосується дій російської групи кібернетичної загрози Gameredon.

Про це повідомляє «Цензор.НЕТ» з посиланням на Forbes і главу компанії SentinelLabs Віталія Кремеза.

«Ми з високою впевненістю оцінюємо, що російські пристрілки і підходи в Україні - це підготовка, яку застосують до інших цілей, пов'язаних з урядом Росії», - зазначив український експерт.

У звіті SentinelLabs сказано, що Gameredon вдарила по 5 тисячах «унікальних» об'єктів в Україні. Хакери використовують модифіковану шкідливу програму для операційної системи Windows. На думку експертів, це був «підготовчий етап» для повномасштабної атаки. Шкідлива програма розроблена для збору і заволодіння даними, пошуку інструкцій для сервера дистанційного керування і контролю.

Росія - майстер гібридної війни, її підхід націлений не тільки проти України, а проти країн, розташованих значно далі на захід.

Російська група Gameredon почала активну діяльність з 2013 року. Вона розвивала свої тактики, техніки і процедури для настройки свого шкідливого програмного забезпечення і в кінцевому підсумку дуже розширила масштаби своїх операцій. SentinelLabs попереджає, що Gameredon «ввела нові компоненти, які представляють собою наступальну силу». І їх, на думку Кремеза, застосують проти інших військових і правоохоронних цілей, переслідуваних російським урядом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Вільнюсі показали, як Росія втручається у внутрішні справи Литви, — розвідка

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити