image
 |  0 17 Березня 2018 | 10:00

Росія висилає 23 британських дипломатів та закриває Британську раду

Росія також вирішила не відкривати консульство Великої Британії у Санкт-Петербурзі.
Про це 17 беpезня 2018 року повідомляє сайт «Главком».
Росія вирішила вислати з країни 23 дипломатичних співробітників посольства Великобританії в Москві. Про відповідне рішення повідомило Міністерство іноземних справ Росії.
У заяві, оприлюдненій з цього приводу, сказано, що дипломати мають виїхати з країни у тижневий термін.
Окрім того, влада РФ вирішила припинити діяльність Британської ради в країні та відізвати свою згоду на відкриття генерального консульства Великобританії в Санкт-Петербурзі.
Про рішення російської влади було повідомлено послу Великобританії в Москві Лорі Брістоу 17 березня, йому було вручено відповідно ноту.
МЗС РФ заявило, що ці дії були вчинені через «бездоказові звинувачення Російської Федерації у зв'язку з подією в місті Солсбері (Великобританія) 4 березня».
Як відомо, отруєних росіян – Сергія Скрипаля і його дочку Юлію – знайшли без свідомості в центрі міста Солсбері в неділю, 4 березня.
У Великобританії встановили, що колишнього російського шпигуна та його доньку отруїли нервово-паралітичною речовиною військового типу «Новичок», яку розробляла Росія.
Нагадаємо, 15 березня Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що безрозсудна поведінка Росії протягом багатьох років стала фоном для отруєння на території Великої Британії екс-російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки.
Раніше стало відомо, що Британія припиняє двосторонні зв'язки з Росією.
У середу Велика Британія вирішила вислати з країни 23 російських дипломата, тому що уряд вважає РФ відповідальною за отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки.
Посольство Росії назвало рішення Великої Британії про висилку 23 дипломатів РФ неприйнятним.
23 російських дипломати поїдуть з країни 20 березня.
Глава МЗС Британії Борис Джонсон під час нещодавньої зустрічі з послом Росії Олександром Яковенком у відповідності з «британським протоколом» не потиснув йому руку.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити