image
 |  2 13 Травня 2022 | 10:23

Росія вже проти вступу України не лише до НАТО, а й до ЄС

Заступник постпреда РФ при ООН Дмитро Полянський заявив, що позиція Росії щодо можливого вступу України до ЄС змінилася і стала схожою на позицію щодо вступу України до НАТО.

Про це повідомив Полянський в опублікованому в четвер інтерв'ю британському онлайн-виданню UnHerd News, повідомляє пропагандистське агентство РИА Новости.

"Думаю, на той момент (на момент переговорів у Стамбулі. – прим. ред.) ми не дуже турбувалися з приводу Євросоюзу. Але ситуація змінилася після заяви пана Борреля про те, що ця війна має бути виграна на полі бою". <... > Думаю, наша позиція щодо (вступу України – прим. ред.) до ЄС більше схожа на позицію щодо вступу України до НАТО".

Полянський додав, що ЄС є лідером із постачання озброєнь Києву, і що в цьому сенсі Москва не бачить великої різниці між ЄС та НАТО.

Він також заявив, що не бачить на даному етапі дипломатичних варіантів вирішення ситуації навколо війни в Україні.

"На даному етапі я, відверто кажучи, не бачу жодних можливостей для дипломатичного врегулювання з огляду на позицію України та спроби розпалити цей конфлікт з боку західних країн. Я повинен визнати, що зараз немає можливостей для дипломатії", - сказав він.

На питання про те, в якому випадку Росія може застосувати ядерну зброю, Полянський сказав: "Якщо ви погрожує ядерній державі, ви повинні враховувати всі варіанти".

Він також заявив, що як тільки Фінляндія та Швеція стануть членами НАТО і підрозділи альянсу будуть там, ці території стануть можливою ціллю для військових РФ.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити