image
 |  0 6 Червня 2023 | 08:32

росіяни підірвали Каховську ГЕС: почалася евакуація

Оперативне командування "Південь" повідомило, що російськими окупаційними військами здійснено підрив Каховської ГЕС, згодом ОВА підвердила цю інформацію.

Про це повідомляє ОК "Південь" та голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін, - пише ВолиньUA.

"Наразі уточнюється масштаб руйнування, швидкість і обсяги води, ймовірні райони підтоплення. Всі служби працюють. Ситуація відстежується".

Оновлено о 06:45. Прокудін записав відео, в якому підтвердив підрив Каховської ГЕС. Він зазначив, що почалася евакуація місцевого населення з небезпечних районів.

Прокудін також зауважив, що критичного рівня вода досягне через 5 годин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Постійне населення України становить 29 млн осіб, - Інститут майбутнього

Оновлено о 06:58. У Херсонській ОВА повідомили, що підрозділи Національної поліції та ДСНС Херсонської області підняті по тривозі для оповіщення та евакуації цивільного населення із потенційних зон затоплення на правобережній частині річки Дніпро, а саме: села Миколаївка, Ольгівка, Льово, Тягинка, Понятівка, Іванівка, Токарівка, Понятівка, Придніпровське, Садове, та частково місто Херсон - острів Корабел.

За інформацією місцевого жителя Каховки, який виїхав на підконтрольну Україні територію, був лише один вибух, а далі Каховська ГЕС "посипалася як картковий дім".

За його словами, затоплення великі, у Корсунці вода вже в центрі, а "прибережні райони змиває".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити