image
 |  0 14 Листопада 2017 | 12:48

Російська «М.С.Л.» блокує вихід українських державних банків на лотерейний ринок, - ЗМІ

Як стверджує видання«РБК-Україна», саме завдяки зусиллям «М.С.Л.» в уряді заблокований проект ліцензійних умов для компаній, які проводять лотереї в Україні.

Про це 14 листопада 2017 року повідомляє сайт «112 Україна».

Російська лотерейна компанія «М.С.Л.» блокує вихід українських державних банків на лотерейний ринок України. Про це повідомляє «РБК-Україна».

Як стверджує видання, саме завдяки зусиллям «М.С.Л.» в уряді заблокований проект ліцензійних умов для компаній, які проводять лотереї в Україні. Компанія «М.С.Л.» входить в орбіту впливу «Альфа-груп» російського олігарха Михайла Фрідмана і є одним з провідних організаторів лотерей в Україні.

При цьому, згідно з рішенням РНБО України, «М.С.Л.» є одною з юридичних осіб, відповідальних за агресію Росії проти України. Компанія не зацікавлена в ліцензування учасників ринку, так як не зможе отримати нову ліцензію через санкції, пише видання.

Проект нових ліцензійних умов для українського ринку лотерей був відправлений Мінфіном на затвердження в Уряд Гройсмана у кінці травня 2017 року. Проект ліцензійних умов передбачає, що вартість ліцензії складе 168,4 млн грн. Також оператори будуть зобов'язані заплатити за кожну точку поширення. Ліцензування лотерейних компаній, за підрахунками Мінфіну дозволило би отримати приблизно за 200 млн. грн. одних тільки ліцензійних платежів від одного оператора. Ємність ринку (близько 40 млрд. гривень) передбачає як мінімум кілька ліцензіатів. За прогнозами Міністерства фінансів, загальний одноразовий дохід від продажу ліцензій досягнув мільярд гривень, повідомляє видання.

До того ж, лотерейні ліцензії змогли б придбати державні фінансові установи. Інтерес до лотерей вже проявили Приват і Ощадбанк. Однак для інвестицій в ринок лотерей державним банкам необхідна попередня детінізація ринку і стабільні правові умови роботи. Ліцензування лотерейних компаній забезпечило б обидві ці умови. Зараз лотерейні компанії працюють в Україні без ліцензій. Термін дії старих ліцензій закінчився в 2014 році, а умови для отримання нових ліцензій досі не затверджені.

Сумарний рівень податкових відрахувань всіх лотерейних компаній в 2016 році склав близько 300 млн грн, або менше 1% від сукупного обороту цього ринку. 6 листопада партія «Національний корпус» провела акцію по блокуванню роботи російського лотерейного оператора «М.С.Л.». Учасники акції обклеїли будівля головного офісу «М.С.Л.» на Шовковичній, 50 у Києві стікерами патріотичного змісту.

Активісти «Національного корпусу», більшість членів якого є ветеранами АТО, зажадали припинення роботи «М.С.Л» в Україні як компанії, спонсоруючою «тероризм і сепаратизм на сході України».

«Національний корпус» назвав «М.С.Л.» бізнесом, який заробляє кошти на крові українських вояків, не платить податки і військовий збір, а також виводить кошти для «Альфа-Груп» в країну-агресор.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити