image
 |  173 4 Березня 2024 | 14:18

Російські бомбардувальники готуються до завдання ударів, - Ігнат

Після значних втрат своїх бомбардувальників російські загарбники втекли з українського повітряного простору.

Однак, зараз ворог починає відновлювати свою активність. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За його словами, був період, коли впродовж кількох годин жодної повітряної цілі в небі не було.

"Вони роблять висновки і втекли з нашого повітряного простору", - сказав Ігнат.

Однак, за його словами, така ситуація була тимчасовою. Ворожі літаки знову з'явилися і протягом 3 березня кілька десятків керованих авіабомб були спрямовані з різних напрямків.

"Ну і зараз бачимо на ранок уже кілька ударних груп Су-34 і Су-35, які можуть готуватися до завдання ударів саме на східному та північному напрямках", - зазначив Ігнат.

Стосовно розвідувальних літаків, то, за словами Ігната, після збиття другого А-50, їх вже тиждень немає в небі.

"Вже сьомий день, якщо не помиляюся, А-50 не з'являється ні в Ростовській області, ні в акваторії Азовського моря. Противник заявив, що будуть відновлювати ті, що на зберіганні знаходяться. Наскільки цей процес буде швидким чи довгим сказати важко. Але все ж таки ці літаки їм вкрай потрібні для того, щоб планувати удари, проводити радіолокаційну розвідку повітряного простору нашої держави", - додав Ігнат.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити