image
 |  2 9 Лютого 2019 | 18:11

Російські прикордонники відмовляють громадянам України у в'їзді

Російські прикордонники безпідставно відмовляють громадянам України у в'їзді.

"Протягом останніх трьох днів до співробітників Державної прикордонної служби України неодноразово зверталися громадяни України, яких без пояснень не пропустили на територію Російської Федерації представники Прикордонної служби ФСБ РФ", - сказано в повідомленні прес-служби Держприкордонслужби в суботу.

Через російський пункт пропуску "Гоптівка", який знаходиться навпроти українського ПП "Гоптівка" в Харківській області без будь-яких причин не пропущено понад 90 громадян України.

"Російські прикордонники не пояснюють причин непропуску або посилаються на міфічний указ про заборону в'їзду на територію Росії автомобілів з великим об'ємом двигуна таких, як Toyota-Prado, Volkswagen-Passat і інші. Розуміючи, що таким чином вони порушують права людини на вільне пересування, працівники ПС ФСБ РФ здійснюють відеофіксацію, змушуючи українських громадян говорити, що останні повертаються в Україну за власним бажанням", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жити по-новому: українців змусять платити комунальні послуги за сусіда

Державна прикордонна служба України звертається до громадян України з проханням врахувати цю інформацію і по можливості утриматися від поїздок в Російську Федерацію, оскільки крім безпідставних повернень не виключено вплив на українських громадян російськими спецслужбами.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити