image
 |  5 25 Квітня 2022 | 16:46

Роспропаганда видала поховання окупантами 9 тисяч маріупольців у братських могилах

Російські пропагандисти ненароком на відео викрили таблички на братських могилах у Мангуші, встановлені російськими окупантами, що свідчать про поховання до 9 тисяч маріупольців.

Про це повідомила Маріупольська міська рада, - пише Українська правда.

Дослівно: "Враховуючи інформацію від очевидців про характер та масштаби захоронень впродовж квітня, підтверджуємо попередню оцінку – в Мангуші поховали від 3 до 9 тисяч маріупольців".

Деталі: На братську могилу поблизу Мангуша приїхали співробітники пропагандистського телеканалу держави-окупанта Russia Today. На місці вони зняли "репортаж" з місця поховань мирних людей, що нібито "братської могили тут немає".

Російський пропагандист розповідає, що нібито на дерев’яних табличках, установлених на могилах, є прізвища й імена похованих. Мовляв, в одній ямі похована конкретна людина, особа якої відома поховальникам.

Проте на самих кадрах видно позначення на більшості таблиць, на кшталт "35-45 л.", "72-75 л." або "50-60 л.", тобто скорочення російською мовою "л. – людей". На кадрах пропагандистів видно сотні таких таблиць.

Співробітники Маріупольської міськради встановили з відео RT, що вони зняли могили, в яких російські окупанти злочинним методом приховали поховання щонайменше 268 людей.

Пропагандисти знімали на камеру лише один сектор, який має такі таблички. Тобто російські пропагандисти ненароком виказали масові поховання щонайменше однієї тисячі маріупольців.

Однак, на супутникових знімках від 9 квітня із цвинтаря Мангуша видно чотири таких сектори.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог намагався безуспішно штурмувати два напрямки з Ізюму

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити