image
 |  2 9 Вересня 2022 | 16:16

Розказали, звідки рф найчастіше б'є ракетами по Україні

Російські війська максимально використовують все озброєння, яке в них є, відповідно до їхніх завдань. Ворог веде обстріли з Білорусі, Чорного моря та своєї території, залежно від того, яку ціль переслідує.

Немає якогось одного місця, з якого Росія б'є по Україні ракетами найчастіше, заявив речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат, передає "РБК-Україна".

"Наприклад, якщо їм треба завдати удари з півночі і вистачає дальності, то вони застосовують Ту-22М3 з російського аеродрому Шайковка ракетами Х-22. Це одна з найбільш руйнівних ракет з масою вибухової частини 960 кг", – сказав він.

"Калібри" здебільшого випускають із Чорного моря.

"У окупантів є два підводні човни та декілька кораблів. Їхній сумарний залп складає до 40 ракет. Хоча вони ще ніколи не використовували його весь. Зазвичай вони можуть випускати до семи ракет", – ідеться у повідомленні.

Удари йдуть звідусіль: і з території Білорусі, і з Чорного моря, і з півночі Росії, і з району Каспійського моря, додав Ігнат.

"І також Х-59 росіяни щодня випускають із літаків, які проводять патруль довкола українських кордонів. Плюс, противник використовує протирадіолокаційні ракети. Це щось на кшталт HARM, тільки радянського зразка. Це Х-31 і Х-58", – зазначив він.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити