image
 |  18 22 Серпня 2022 | 14:58

Розкопки в Олиці: показали унікальні знахідки (ФОТО)

Волинські археологи показали унікальні знахідки посуду, які здобули під час досліджень Замку Радзивилів в Олиці.

Про це повідомив Віктор Баюк на сторінці у facebook.

"Продовжуємо опрацювання та атрибуцію археологічних знахідок, здобутих під час проведення археологічних досліджень Замку Радзивилів в Олиці на Волині.

Прекрасна колекція кришталю представлена чарочками, фужерами та бокалами, фрагментами багато декорованих посудин, накривками до цукерниць, горловинами та майже цілими формами виробів.

Виразна колекція порцеляни представлена багато декорованими якісними виробами, часто прикрашеними темною чи синьою фарбами, рослинно-квітковими чи антропоморфними сюжетами. Радзивилли, скоріше всього за Фердинанда Фридерика Радзивилла, депутата Рейхстагу Німецької імперії, ХІІ Ордината Олики, користувалися порцеляною одного із найстаріших європейських брендів – «Villoroy&Boch», заснованого 1748 року в німецькому регіоні Саар. Зразки порцеляни з Олики бачимо на стенді компанії під час Всесвітньої виставки 1851 у Лондоні.

На представлених фото: скло та порцеляна із досліджень Олицького замку, виставковий стенд компанії «Villoroy&Boch», ХІІ Ординат Олики князь Фердинанд Фредерик Радзивилл та його родовий герб", - йдеться у дописі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити