image
 |  7 6 Листопада 2017 | 10:11

Розкрадання нововолинської шахти: що знайшли при обшуку?

«Трудові бої» за шахту №1 у Нововолинську продовжуються. Днями на шахту вкотре не допустити до роботи законного директора, з лікарняного навіть прибіг старий директор…

Як уже писало наше видання, саму копальню прирекли на закриття, але нині вона ще працює і оповита туманом корупційних та кримінальних скандалів. Про свідчить ухвала Нововолинського міського суду. (http://reyestr.court.gov.ua/Review/69213403).

Втім, набагато цікавішими є дві інші ухвали (№1-кс/165/606/17 та №1-кс/165/603/17) того ж таки Нововолинського суду, якими прокурорам дозволили провести обшуки як на першій шахті, так і на тих об’єктах, куди вивозилось шахтне обладнання.

Отже, слідчий суддя Нововолинського міського суду 5 жовтня 2017 року надав дозвіл на проведення обшуку на території, будівлях та спорудах, що знаходяться за адресою: м. Червоноград, вул. Львівська, 36. Ці приміщення перебувають у володінні Приватного акціонерного товариства «Червоноградський завод залізобетонних виробів».

23360807_1547895028610251_1330794447_n

Мета обшуків єдина – знайти докази розкрадання майна з ДП «Шахта №1 «Нововолинська».

Уже на місці у Червонограді прокурори в одному зі складів заводу знаходять чимало шахтного обладнання. До речі, цей склад ПАТ «Червоноградський завод залізобетонних виробів», передав в оренду ТзОВ «Промислова компанія Гефест».

23361136_1547896668610087_412460371_n

У складському приміщення виявили металеві конструкції напівовальної форми, схожі на частини шахтних арок, чотирма окремими насипами в кількості зліва направо: в першому 145 штук, в другому 99 штук, в третьому 63 штуки, в четвертому 29 штук. Окрім вказаних металевих конструкцій, на території даного складського приміщення виявлено близько 10 металевих конструкцій різної ваги, розміру та форми.

23318519_1547895901943497_334961208_n

За наслідками проведення обшуку двоє дверей до складського приміщення, через які можливе переміщення вищевказаних металевих конструкцій, закрито на навісні замки, які унеможливлюють вхід до нього, та опечатано паперовими бирками з підписами понятих та прокурора.

На усі ці речі суд наклав арешт.

Також у цей день проходив ще один обшук в приміщеннях, які належать ДП «Шахта № 1 «Нововолинська».

Що ж шукали прокурори? Акти інвентаризацій та балансові відомості, документацію щодо списання, оцінки та реалізації майна, документацію щодо відкриття банківських рахунків та руху коштів по ним, бухгалтерську звітність, інші документи, грошові кошти, комп’ютерну техніка, на якій ведеться бухгалтерський облік, засоби зв’язку (мобільні телефони), матеріальні об’єкти, які зберегли сліди демонтажу обладнання. А також, із метою відшукання майна, яке підготовлено для незаконного вивезення з підприємства та встановлення переліку майна, яке фактично є в інвентаризаційній документації, однак вже відсутнє в наявності внаслідок його розкрадання.

І що ж знайшли? Та практично все, що мали на меті знайти, та навіть більше. Наприклад, у директора виявили ще й чималу суму грошей 30 тисяч гривень у купюрах по 200 та 500 гривень. Всі їх вилучили, а серійні номери переписали. Вилучили й телефон та смартфон, а також ноутбук.

На прокурорів чекав навіть бонус: у трьох підсобних приміщеннях виявлені різного роду речі, ймовірно підготовлені для викрадення. Ці приміщення опечатали.

Саме після цього обшуку директор шахти пан Пилип`юк, напевно, наслідуючи таких відомих персон, як Насіров, теж пішов на лікарняний. Традицій українських ніхто не відміняв, перескакувати з лікарняного на лікарняний – то голова болить, то ногу скрутило… Може, і такі тривалі лікарняні теж підлягають прокурорській перевірці?

Профільне Міністерство на цей скандал відреагувало призначенням нового директора Григорія Бара. Здається, це й логічно – старий директор під підозрою слідства у кримінальному провадженні, вкрадене з шахти обладнання знайшлося – тепер треба провести повну інвентаризацію, і провести її має нова людина. Так би мовити, зацікавлена у тому, аби все було на місці.

Та чомусь частина шахтарського колективу вперто тягне руку за старим директором і вже більше, як півмісяця, не допускає Григорія Бара до робочого кабінету. Що це – боротьба за справедливість? Чи вже колишня дирекція шахти руками шахтарів намагається прикрити власні темні справи?

Далі буде…

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити