image
 |  4 20 Січня 2023 | 08:54

Розпалював ворожнечу: проти колишнього настоятеля волинського храму МП відкрили кримінальну справу

Прокуратура відкрила справу стосовно колишнього настоятеля Успенського храму села Низкиничі Іваничівського району, екс-намісника Києво-Печерської Лаври митрополита Павла. Священика підозрюють у розпалюванні релігійної ворожнечі.

"Добре відомий в народі Паша Мерседес (Павло Лебідь) під час Різдвяної промови дозволив собі такі слова: "Успенський собор віддали розкольнику і самосвяту. Розкольник - це Філарет, самосвят - Епіфаній. Мені кажуть пом'янути Епіфанія. Кого - сущого біса? Розкольника? Вся "гидота" почалася з Філарета. Сьогодні "владні Іроди" відкидають Христа, вбивають не 14 тис. немовлят, а мільйони людей. Як біс все мудро зробив. Під виглядом об'єднання вони почали "гоніння" на церкву. Вони хочуть знищити Олександра Невського. Це група безбожників, бандитів, які ведуть відкриту війну проти Церкви. Головне для них - не війна. Головне - знищити Святу Соборну та Апостольську Церкву. Тобто нас з вами відвернути від Христа". Мені здалося, що в цих словах Лебідь сіє розбрат серед вірян", - написав Ярослав Юрчишин у телеграмі.

При цьому він зазначив, що звернувся в прокуратуру у зв'язку з висловлюваннями митрополита Павла.

"Слідство - відкрите кримінальне провадження проти Павла Лебедя (в документі Л.П.Д.)", - зазначив політик.

Довідка:

Петро Дмитрович Лебідь народився 19 квітня 1961 року в селі Борбин Млинівського району Рівненської області. У 1976 році закінчив восьмирічну школу в Борбині, у 1978 році — середню школу в селі Довгошиї.

У 1978–1980 роках навчався в Луцькому технікумі радянської торгівлі. У 1981–1983 роках служив в Радянській армії в Баку.

У 1984 році вступив до Московської духовної семінарії, яку закінчив 1988 року. 24 травня 1987 року архієпископом Дмитрівським Олександром висвячений на диякона.

7 січня 1988 року архієпископом Волинським і Ровенським Варлаамом висвячений на священика в Троїцькому кафедральному соборі Луцька. Після закінчення МДС в тому ж році направлений настоятелем Успенського храму села Низкиничі Іваничівського району Волинської області.

26 червня 1989 року в Троїцькому кафедральному соборі Луцька архієпископом Волинським і Ровенським Варлаамом пострижений в чернецтво з ім'ям «Павло» на честь первоверховного апостола Павла. 30 травня 1992 року архієпископом Волинським і Луцьким Варфоломієм зведений у сан архімандрита.

30 березня 1994 року призначений намісником Успенської Києво-Печерської лаври.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити