image
 |  0 5 Серпня 2020 | 13:11

Розпочався розпродаж в'язниць: з чого почнуть?

Міністерство юстиції України розпочинає великий розпродаж в'язниць.

6 серпня 2020 року об 11:00 відбудеться перший захід у рамках проєкту великого розпродажу в'язниць, повідомили у Міністерстві юстиції.

Вже розсекретили першу локацію для продажу – "Ірпінський виправний центр (№ 132)". На його території і відбудеться захід.

Усі операції здійснюватимуться через систему "Prozorro-Продажі".

На жаль, парламент не підтримав законопроєкт, яким встановлювався зрозумілий механізм розподілу коштів, виручених від продажу. Тому зараз ми змушені адаптуватися до існуючих механізмів продажу, які залишають бажати кращого та дещо затягують процес бюрократичними формальностями, – зауважив міністр юстиції Денис Малюська.

Станом на 2020 рік багато українських в'язниць перебувають у дуже плачевному стані. У Лук'янівському СІЗО в Києві в деяких камерах бракує спальних місць. Однак це ще далеко не найгірша ситуація. Існують СІЗО, у яких засуджені змушені спати по черзі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойових офіцерів змусили «наглядати» за солдатами, і це – «дикість», – ветеран АТО про ситуацію на фронті

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити