image
 |  200 31 Березня 2024 | 17:54

Розповіли, чи потрібно промивати рис

Рис – це універсальний та простий у приготуванні продукт, який є невід’ємною частиною раціону багатьох людей. Його є декілька видів і всі вони дуже популярні на кухні.

Хоча промивання рису не є обов’язковою передумовою для приготування цієї звичайної страви, видання health розповіло про харчові та кулінарні причини, чому це краще робити, пише УНІАН, пише ВолиньЮА. 

За словами експертів, промивання рису дозволить позбавити його липкості та зробити пухким - таким чином видаляється зайвий крохмаль, через який зерна пристають одне до одного. Крім того, промивання робить його безпечнішим для споживання.

Кейтлін Сасс, науковець з харчових продуктів і старший менеджер з досліджень і розвитку рисової компанії Lundberg Family Farms, пояснила, що це дозволить прибрати будь-які залишки сміття, серед яких можуть траплятись бруд та навіть дрібні камінці.

Згідно з дослідженням Journal of Hazardous Materials, миття рису перед приготуванням зменшує забруднення пластиком на 20–40%. Також існують докази того, що це знижує й концентрацію миш'яку, який міститься в ґрунті та воді в певних кількостях. У FDA в 2023 році зазначали, що концентрація неорганічного миш’яку зазвичай становить близько 92 частин на мільярд для білого рису. Для коричневого рису цей показник більший.

Мінуси у митті рису

"Промивання або замочування рису протягом тривалого періоду часу перед приготуванням може позбавити його деяких поживних речовин", — пояснила Кейтлін Сасс.

Хоча це прибирає крохмаль, вимивається й невелика кількість корисної клітковини, яка називається "стійкий крохмаль". Він покращує роботу кишківника та стабілізує рівень цукру у крові.

Крім того, внаслідок промивання у рису зменшується кількість заліза та водорозчинних вітамінів групи B, включаючи фолієву кислоту, ніацин і тіамін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В озерному краї Волині спіймали браконьєра (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити