image
 |  9 5 Лютого 2021 | 11:17

Розповіли, чи запрацює санаторій для дітей неподалік Луцька

Санаторій для дітей з батьками "Дачний", у якому реабілітовують і лікують дітей з особливими потребами, з початку року не функціонує.

Директорка медзакладу Ірина Горавська розповіла, що не працюють від початку року через коронавірус та відсутність фінансування.

Нині у коридорах санаторію порожньо.

Як відомо, у санаторії "Дачний" допомагають дітям із неврологічною та ортопедичною патологією. Щороку там проходить реабілітацію майже тисяча дітей, розповів головний лікар Олег Лопатін. До карантину санаторій працював впродовж року без зупинок.

"Частина коштів надходить у реабілітаційний заклад від органів соцзахисту", – сказала заступниця директора департаменту соцзахисту населення Волинської облдержадміністрації Оксана Гобод.

З її слів, торік на область дали три мільйони гривень, на цей рік передбачено п'ять мільйонів.

"Розподілені три категорії дітей: на 1-2 категорії виділяється по 16 тисяч для реабілітації, для третьої, найскладнішої, виділяється 25 тисяч гривень", – зауважила посадовиця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ковелі продають з аукціону літаки (ФОТО)

За коментарем Суспільне звернулося до голови обласної ради. Григорій Недопад розповів, що з фінансуванням наразі скрутно, адже було невиконання бюджету 2020 року. Каже, що кошти на забезпечення інклюзії та сигналізації в санаторії будуть виділяти, а далі будуть переглядати розрахунки від керівника закладу.

У санаторії сподіваються, що зможуть відновити роботу з березня. Зі слів директорки Ірини Горавської, дітей з медичними показами оздоровлюватимуть і реабілітовуватимуть безплатно. Для додаткового фінансування готують документи, щоб укласти угоди на два пакети послуг з Національною службою здоров'я України.

Детальніше - у сюжеті UA:Волинь.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити