image
 |  4 15 Липня 2023 | 17:26

Розповіли, чи знадобляться українцям взимку генератори

Масовані атаки російських терористів на енергосистему не припиняться.

Про це говорив міністр енергетики України Герман Галущенко в ефірі національного телемарафону, - пише ТСН.

У Міністерстві енергетики готуються до складного опалювального сезону, зважаючи на те, що в тактиці російської армії, яка руйнує ракетними ударами енергетичну інфраструктуру України, нічого не змінилося.

“Ми виходимо з того, що в тактиці терористів нічого не зміниться, і з початком сезону вони знову почнуть масовані атаки на енергосистему. Безумовно, якщо є генератори - це добре, і вони мають бути”, - наголосив він.

Водночас Галущенко зауважив, що генератори — це тільки резерв і додаткова можливість забезпечувати електропостачання у разі надзвичайної ситуації, викликаної, зокрема, масованим обстрілом.

Він нагадав, що було багато “експертних думок” про катастрофу з енергопостачанням і про можливі відключення у квітні - липні.

“Як по факту бачимо, нічого не сталося. Ми робимо все, щоб забезпечити надійне постачання енергії для наших споживачів. Але безумовно, якщо є додаткове устаткування, зокрема генератори, то їх треба мати, нікуди не треба віддавати. Краще хай будуть як резерв”, - резюмував міністр.

Нагадаємо, Україна очікує продовження ворожих атак на енергетичні об’єкти протягом наступної зими. У Міністерстві енергетики сподіваються на допомогу від західних партнерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ми будемо вбивати ворога на його території, але власною зброєю, - Залужний

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити