image
 |  0 15 Березня 2019 | 18:28

Розповіли, чим займались у давнину біля Стоунхенджу

Біля Стоунхенджу у Великій Британії у давнину відбувалися масові бенкети.

На них з'їжджалися мешканці з усієї території Британських островів і навіть із віддалених регіонів Шотландії, - повідомляє ВВС.

Вчених наштовхнули на це відкриття свинячі кістки, які вони розкопали в чотирьох поселеннях епохи пізнього неоліту біля пам'ятки.

Загалом археологи знайшли рештки 131 тварини, вік яких становить приблизно 4500 років.

Аналіз кісток показав, що вони належали свиням, вирощеним у Шотландії, на північному сході Англії, в Західному Уельсі, а також в інших регіонах Британських островів.

Дослідники вважають, що свинина була головною стравою святкового меню, а учасники святкувань приводили худобу із собою і заколювали для бенкету на місці.

Це доводить, що Стоунхендж був місцем масового паломництва та показує, що люди на території сучасної Великої Британії підтримували зв'язки між собою та регулярно подорожували на значні відстані.

"Ці зібрання можна вважати першими культурними заходами, що поєднували всіх мешканців острова. Люди з усіх куточків Британії приїжджали до Стоунхенджу, щоб поласувати їжею, спеціально відібраною і привезеною здалеку", - говорить провідний автор дослідження, професор Кардіффського університету Річард Магвік.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити