image
 |  2 11 Квітня 2019 | 12:46

Розповіли деталі смерті 27-річного підозрюваного у Луцькому СІЗО

В Луцькому ізоляторі помер підозрюваний 27-річний Володимир Стеблій. Мав 3 групу інвалідності – хворів на епілепсію.

У трагедії родина звинувачує суддів, які, знаючи про хворобу, не захотіли змінити йому запобіжний захід. Чоловік із дитинства хворів на епілепсію. За 2 роки ув'язнення у нього сталося близько 50 епілептичних нападів. 4 — у день смерті. Мати чоловіка впевнена, що біди можна було уникнути, якби її сину вчасно та якісно надавали медичну допомогу, - повідомляє ТСН.

У слідчому ізоляторі причиною смерті ув'язненого називають набряк головного мозку. Однак звинувачення у ненаданні медичної допомоги заперечують.

"Зараз проводиться перевірка за цим фактом. Людина утримувалася і надавалася їй медична допомога", — каже начальник Луцького слідчого ізолятора Сергій Киреєв.

За словами медиків, його постійно оглядав психіатр і терапевт. Чоловік 4 рази на добу вживав ліки, які йому привозили рідні. Медики підозрюють, що напади траплялися тоді, коли він відмовлявся від пігулок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На волинському підприємстві відремонтували авто для військових (ФОТО)

Володимира підозрювали в участі у збройних пограбуваннях. Справу упродовж 2 років розглядали у 3 судах. Усі обирали запобіжний захід — тримання під вартою.

У письмовій відповіді на запит зазначають, що подовжили тримання під вартою, бо йдеться про особливо тяжкий злочин. До того ж не було обґрунтованих висновків лікарів, що підозрюваний не може перебувати під вартою. Натомість адвокат запевняє, що усі документи про хворобу підозрюваного він надавав. Є підтвердження про майже напади у СІЗО. Один стався просто у залі суду.

Нині триває слідство і вже розпочали 2 провадження – за фактом смерті та неналежного виконання своїх обов'язків медиками. Рідні Володимира сподіваються на справедливе розслідування. Вдовою залишилася молода дружина, адже рік тому вони побралися у СІЗО.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити