image
 |  2 25 Квітня 2019 | 19:01

Розповіли про причини оніміння кінцівок уві сні

Оніміння хоча б раз трапляється у кожної людини і на це є низка причин, частина з яких цілком нормальні, але деякі можуть бути симптомом хвороби.

Про це розповів лікар-невролог Олексій Сіделковскій, передає НВ.

Оніміння кінцівок можна поділити на безпечне та небезпечне. "Безпечне" оніміння – це коли будь-яка ділянку тіла німіє через тривало незмінне положення чи занадто туго перетягнуту частину тіла (наприклад, ремінцем від взуття, пов'язкою або джгутом) – відбувається здавлювання кровоносних судин.

Такий вид оніміння не спричинений внутрішніми захворюваннями. Занадто тривалий застій крові може спричинити важкі наслідки, зокрема, синдром тривалого здавлювання, тромбогеморагічний синдром і сепсис.

Небезпечне оніміння – це регулярне оніміння, не спричинене тривалою нерухомістю чи здавлюванням. Важливо: якщо німіє не лише кінцівка, а й ділянки, не схильні до "затікання" (обличчя, спина, ділянка геніталій), причинами можуть бути різні захворювання.

Оніміння кінцівок – причини виникнення

- механічне передавлювання судин (тромби, травми, остеохондроз, набряки, пухлини);

- "слабкі" судини;

- анемія і гіповолемія (патологічний стан, який відбувається через зменшення об'єму циркулюючої крові);

- нестача кальцію, магнію, вітаміну В12;

- цукровий діабет;

- артрити;

- неврити;

- розсіяний склероз;

- різноманітні неврологічні захворювання;

- защемлення, здавлювання нервів (травми, набряки, пухлини, дуже вузькі канали проходження нервів);

- транзиторні ішемічні атаки;

- важкі хвороби серця;

- передінфарктний і передінсультний стан.

Такого типу оніміння дуже небезпечне для здоров'я і навіть життя людини. Важливо вчасно звернутися до лікаря і почати лікування. Найчастіше, сімейні лікарі скеровують хворого до невролога і кардіолога, рідше – ендокринолога.

Профілактика оніміння дуже проста: правильне харчування, дотримання нормального режиму сну, тренування серцево-судинної системи, відмова від куріння тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-10 аналізів, які необхідно здавати українцям

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити