image
 |  2 20 Жовтня 2022 | 14:11

Розповіли про стан юного волиянина, якому рік тому врятували життя

Розповіли, як почувається юний волиянин Максим, якому рік тому пересадили серце.

Про це написали на сторінці Інститут серця МОЗ України.

"Насправді унікальна, історична подія для кардіотрансплантаціі відбулася рік тому! Була проведена перша в Україні трансплантація серця дитині.

Для нас це величезне досягнення, адже тепер українці, незалежно від віку, мають змогу отримати допомогу на найвищому медичному рівні в рідній країні, а не за кордоном.

Хлопця на фото звати Максим, йому 14 років. Сьогодні разом зі своєю мамою він приїхав на плановий огляд до Києва, адже родина мешкає в Волинській області. Наразі все добре, жодних зауважень з боку медиків. Але ще рік тому страшний діагноз не давав жодного шансу на життя. Єдиним шансом на порятунок була трансплантація серця…

Операцію у Львові виконували Borys Todurov та Гаврил Ковтун з командою лікарів Інститут серця МОЗ України, а також колеги з Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова (наразі Перше медичне об'єднання Львова, директор Oleg Samchuk).

Завдяки їх титанічній праці українська трансплантологія вийшла на новий рівень, і підтвердження тому - десятки врятованих життів.

Сьогодні мама Максима, пані Тетяна, розповіла нам, що хлопець вже давно веде активне і насичене життя звичайного підлітка. І навіть займається спортом. А ще задумується про вибір майбутньої професії і не виключає, що стане…лікарем!

Ми усією командою Інституту серця щиро радіємо, і бажаємо здоров’я нашому пацієнту та його родині", - йдеться у дописі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити