image
 |  0 11 Квітня 2020 | 12:57

Розповіли про традиції та значення свята Вербної неділі

Православні християни за тиждень до Великодня святкують Вербну неділю, або Вхід Господній в Єрусалим. Віруючі святять вербу і готуються до Великодня.

Свято ще має назву Пальмової неділі: коли Ісус в'їхав в міські ворота, люди встеляли перед ним дорогу пальмовим листям. У нас не ростуть пальми, тому освячуємо вербу.

Цьогоріч Вербну неділю святкують 12 квітня. Освячені гілочки верби потрібно принести з церкви і прикрасити ними ікони в будинку, розкласти в кожній кімнаті. Зберігають освячену вербу протягом року. Це оберіг від хвороб, пожеж, повеней та інших неприємностей. Ці гілочки допомагають зберегти щастя, любов і благополуччя.

Вербу з торішньої Вербної неділі прийнято спалювати: вона вбирала в себе всю негативну енергію в будинку упродовж року.

Якщо членів сім'ї і близьких легко відшмагати свяченою вербою, бажаючи здоров'я і благополуччя, хвороби і неприємності покинуть їх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Укрзалізниці обрали нового тимчасового главу компанії

У цей день не можна працювати: займатися шиттям, пранням, вишиванням і будь-якою іншою фізичною працею. Не можна лаятися і лихословити.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити