image
 |  18 12 Жовтня 2021 | 14:11

Розповіли про ціни на ритуальні послуги у Луцьку

У Луцьку послуги поховання, які надає «Луцький спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування», обходяться у сім-вісім тисяч гривень. У приватних ритуальних службах вони коштують дорожче – від 8 до 18 тисяч гривень.

Про те, скільки коштує відхід у вічність, - пише «Вісник+К».

У Луцьку діє спеціальний комбінат комунально-побутового обслуговування, який надає ритуальні послуги. У ньому можна замовити катафалк, підвезення померлого у морг, а потім поховання на міському кладовищі у Гаразджі.

Усі послуги офіційно затверджені, і родичі отримують фіскальні чеки про оплату.

Замовлення катафалка та очікування біля церкви коштує приблизно 990 гривень, труна – від 1250, а модніша, лакована, – від 4500. Дерев’яний хрест вартує від 560 гривень. Одразу можна купити й подушку (90 грн) та покривало (500 грн) в труну. Окремо треба заплатити чоловікам, які виноситимуть тіло з хати (тут до уваги береться поверх будинку та вага покійника). Копання могили спецтехнікою обійдеться у 567 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волинській митниці виявили різні види дорогої ікри (ФОТО)

Звичайно, є різні нюанси та додаткові витрати (як-от відспівування у церкві, поминальний обід), але загалом рідні померлого можуть вкластися у сім-вісім тисяч.

У приватних же ритуальних службах ці розцінки на кількасот гривень вищі. При замовленні катафалка враховується кілометраж від оселі до церкви чи одразу на кладовище. Порахувавши все, виходить приблизно від восьми до 18 тисяч гривень. Деякі фірми навіть пропонують організацію обіду з розрахунку сто гривень за людину, бо мають власне кафе.

Як розповів журналістам один відомий лучанин, кілька років тому, коли померла його теща, йому зателефонували з декількох ритуальних контор і запропонували свої послуги.

«Видно, мають у певних установах своїх людей, які швидко «здають» адресу померлого. Причому одразу скидають мобільні родичів. Оце «розвідка» працює», – зіронізував чоловік.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити