image
 |  0 10 Квітня 2019 | 14:02

Розповіли, що буде з лікарем, який відмовився оглянути хворих дітей на Волині

На Волині лікар, який відмовився під час чергування оглянути двох хворих дітей, отримає догану.

Про це розповіла виконувачка обов’язків головного лікаря Рожищенської районної лікарні Вікторія Петровська.

Нагадаємо, інцидент трапився у суботу, 6 квітня. У Центрі первинної медико-санітарної допомоги (колишня поліклініка) міста Рожище Волинської області черговий сімейний лікар відмовився оглянути хворих дітей, мотивуючи це тим, що він не їхній сімейний лікар.

Мама хлопців, 33-річна Катерина Гайдучик, щокілька годин вимірює температуру 6-річному Кирилу. Вночі, розповідає жінка, у сина була гарячка. Зранку дитині стало ліпше.

Кирил, та його старший на 2 роки брат Ілля захворіли минулого тижня, розповідає мати хлопців. 8-річному Іллі встановили діагноз «гострий бронхіт». Молодшому Кирилу сімейний лікар діагностував гостре респіраторне захворювання. Обом призначили лікування. Зі слів Катерини Гайдучик, цієї суботи у дітей знову піднялася температура. За порадою лікарки, з якою підписувала декларацію, жінка повезла синів до чергового медика.

«На чергуванні був тільки один черговий лікар, сімейний лікар Муц Віталій Олександрович. Він дуже довго розказував мені, що я не правильно роблю, бо в мене є свій сімейний лікар, до якого я повинна звертатися. Сказав, що отримує він гроші тільки за тих пацієнтів, які в нього зареєстровані», – згадує волинянка.

У понеділок, 8 квітня, жінка вкотре поїхала до лікарні. Каже: синів оглянув лікар, з яким родина уклала декларацію. На Віталія Муца Катерина Гайдучик написала скаргу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головний земельник Волині роздав цінні ділянки на Світязі

Із сімейним лікарем Рожищенської райлікарні родина Гайдучиків підписала декларацію торік у жовтні. Лікар Віталій Муц, який, за словами жінки, відмовився оглянути дітей, працює на півставки.

«Наразі ми приймаємо всіх, чи є декларація, чи не має. Ну так сталося. Це через особисті погляди лікаря. Ну, от він ще пояснення напише письмове на скаргу і після цього буде написаний наказ і винесена догана», – запевняє виконувачка обов’язків головного лікаря Рожищенської ЦРЛ Вікторія Петровська.

Із сімейним лікарем Віталієм Муцом журналісти зустрілися у Луцьку.

«Пацієнтка має свою думку, я, звичайно, маю свою. Я не відмовляв, я рекомендував звернутися до свого лікуючого лікаря», – коментує медик.

Катерина Гайдучик каже: догани, як покарання за такий вчинок, достатньо. На лікарняному з синами жінка пробуде до кінця тижня.

Детальніше - у сюжеті UA:Волинь.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити