image
 |  4 24 Липня 2018 | 14:49

Розповіли скільки має коштувати справжній сир в магазині

80 % сирів, які виробляються сьогодні в Україні, це варіації напівтвердого сичужного "російського" сиру, зазначають фахівці. Дозрівають ці сири від місяця до двох і мають жирність 35−50%. Іноді в них додають щось для смаку: пряжене молоко, зелень, горіхи і тд.
Олександр Деркач співвласник групи "Малочний альянс", розповів Agronews про те, скільки ж має коштувати справжній сир на українському національному ринку:
"При вартості молочної сировини 7,50 грн за літр, рентабельності виробництва 10% надбавку торгових мереж від 18% до 25% (вище, ніж по маслу), вона повинна складати близько 160 грн за кг", - ділиться мінімальною ціною на продукт Олександр Деркач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці відмовляються від горілки: що почали пити більше?


Не зважаючи на досить низьку ціну на сировину, деякі виробники заміняють молочні жири рослинними. Це не забороняється законодавством, але в такому випадку продукт повинен називатися "сирним продуктом" і це повинно бути чітко і однозначно вказано на упаковці. Хоч деколи, виробники нехтують цим правилом.
"Собівартість такого "сиру" рази в півтора нижче ціни реального сиру", — зазначає Деркач

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити