image
 |  22 25 Грудня 2022 | 16:16

Розповіли як на Волині за Польщі святкували Різдво

Про святкування Різдва та ялинку науковим співробітникам ДІКЗ "Стародавній Володимир" розповіла Грабарчук Наталя Назарівна, племінниця видатного археолога Олександра Цинкаловського.

Допис опубліковано на сторінці заповідника.

"Весело святкували Св. Миколая, Різдво. Мені дуже подобалася підготовка до Різдва. Ставили ялинку, ми разом з мамою робили іграшки. Мама фарбувала горішки в золото і срібло. Вішали на ялинку цукерки і печиво. Тоді всюди був кольоровий папір, ножиці, клей. Готували подарунки на Різдво, загортали їх в папір, клали під ялинку. Дарували солодощі та якісь приємні дрібнички. Інколи тато клав карбованця в мій черевичок, щоб я могла купити собі солодощі.

Бабуся пекла пироги і в цей час просила нас не бігати і голосно не кричати, бо тісто сяде. Обов’язково на стіл ставили самовар. Дідусь пив чай із склянки в срібному підстаканнику. Коли до мами приходила подруга, то дідусь, який сидів у вітальні в штанях, сорочці і жилетці, з такою кишенькою для годинника, відразу виходив і одягав маринарку. Зарошував на чай. Моя родина була дуже гостинною", - йдеться у дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Історія ксьондза з Володимира в будинку якого була школа для глухонімих

Світлина 1937 року.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити