image
 |  4 25 Січня 2019 | 19:36

Розповіли, як штрафуватимуть власників нерозмитнених автівок

Власникам авто на єврономерах нагадали, що відповідальність за знаходження нелегалізованих транспортних засобів на території України з 24 травня значно зросте.

Про це повідомляє прес-служба Донецької митниці ДФС. 

"Звертаємо увагу, що законодавством встановлюється покарання не тільки для тих осіб, які ввезли автівки на єврономерах на територію України, а й для тих, хто ними керує", - заявили у ДФС. 
"До того ж, від кінця травня поточного року штрафні санкції, що застосовуватимуться, зростуть до 170 тисяч гривень, а в окремих випадках передбачається можливість застосування конфіскації таких авто", - повідомляє прес-служба. 

Нагадаємо: 

25 листопада 2018 року набули чинності два закони, які легалізують завезені з порушенням митного і податкового законодавства авто на єврономерах. 

Один з них передбачає зміну формули розрахунку акцизу на розмитнення авто, який буде зменшений. 

Другий — посилює відповідальність за порушення митних правил, зокрема, осіб, які ввозять в Україну авто в режимі транзиту або в режимі тимчасового ввезення. 

Раніше ЕП описувала зміни, передбачені законами. 

В уряді розраховують заробити на "євробляхах" до 10 мільярдів. 

У грудні було затверджено Тимчасовий порядок виконання митних формальностей при здійсненні митного оформлення транспортних засобів для їх вільного обігу на території України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинські податківці нагадують, що лишилось 30 пільгових днів для розмитнення «євроблях»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити