image
 |  0 20 Лютого 2019 | 09:14

Розповіли, яка температура тіла вважається нормальною

Багато людей, які намагаються встановити чи все в порядку з їх здоров'ям і чи є у них ознаки хвороби, цікавляться якими є нормальні показники температури?

Про це пише Укр.медіа.

Це питання також часто задають батьки, які в деяких випадках помічають що у дитини температура «постійно» підвищується до 37,2-37,5 С до вечора, а під час сну або вранці знижується до 36,6 - 36 С.

На це питання можна відповісти наступним чином: 

Нормальною вважається температура до 37,5 С при вимірюванні в області пахв і до 38С при ректальному вимірі. 

Більш того, слід вважати зовсім нормальним, якщо температура протягом доби змінюється («стрибає»), але при цьому не перевищує зазначені вище рівні. Такі перепади температури є наслідком добової зміни активності обміну речовин в організмі людини. Зазвичай, до вечора, обмін речовин прискорюється і в зв'язку з цим підвищується і температура тіла. Вночі та вранці обмін речовин сповільнюється і тому температура теж знижується. 

Тим не менш, це не означає, що всі люди з нормальними показниками температури (до 37,5-38) є абсолютно здоровими. У багатьох випадках хвороби розвиваються і без підвищення температури. З цієї причини, якщо ви вважаєте що ви можете бути хворим - обов'язково зверніться до лікаря для того щоб пройти більш серйозне обстеження, яке допоможе скласти точніше уявлення про ваше здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 8 міфів про вакцинацію, які сприяють поширенню кору

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити