image
 |  13 17 Жовтня 2021 | 16:13

Розповіли, які автівки входять в автопарк волинської поліції

На балансовому обліку Головного управління Національної поліції у Волинській області перебуває 375 транспортних засобів. У 2020-у році на їх утримання витратили майже 4,3 мільйона гривень.

Про це на відповідний запит повідомили Центру журналістських розслідувань «Сила правди».

Станом на середину вересня 2021 року автопарк волинської поліції складається із 375 транспортних засобів.

«Всі транспортні засоби закріплені ГУНП у Волинській області закріплені за працівниками поліції та використовуються виключно в службових цілях, для забезпечення оперативної і господарської діяльності в межах установлених лімітів і передбачених у їх кошторисних асигнувань», – йдеться у відповіді.

У 2020-у році на утримання службового транспорту в належному технічному стані витратили 4 мільйони 292 тисячі 32 гривні.

У списку службових автівок, який надали у відповідь на запит, найбільше авто марки «Renault Duster» — 39 одиниць. Саме такі авто закупили за кошти держбюджету і розподілили між територіальними громадами області влітку 2020-го року. Сучасні автомобілі закупили в рамках пілотного проекту Національної поліції України «Поліцейський офіцер громади». Ключі від автівок новим «шерифам» та головам ОТГ тоді вручали голова Національної поліції України Ігор Клименко, очільник області Юрій Погуляйко та на той момент голова обласної ради Ірина Вахович.

Поліцейські «Renault Duster» 2020 року випуску. Фото управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації

Також поліцейські мають 29 «Isuzu D-Max». Шість років тому 38 таких пікапів передали поліції високопосадовці Республіки Польща, яка разом із Україною брала участь у проекті ЄС «Разом заради безпеки Люблінського воєводства та Волинської області».

Поліцейські «Isuzu D-Max» 2015 року випуску. Фото відділу інформаційної політики Луцької міськради

На третьому місці за кількістю одиниць в автопарку волинської поліції – «ВАЗ-210740» 2010-го року випуску. На Волині таких 24. Такі автомобілі Міністерство внутрішніх справ централізовано закупило у 2010 році за 21,2 мільйона гривень.

Також у волинської поліції є 21 «Volkswagen Passat» 2004-го року випуску, 19 – ВАЗ-211010 2011 року випуску та стільки ж «Toyota Prius» 2013-го року випуску. По 15 службових одиниць в поліцейських «Renault Dokker» 2015-го року випуску та «Skoda Octavia» 2004 року. Є на балансі і один позашляховик «Toyota Land Cruiser-200» 2017 року випуску.

Серед інших транспортних засобів у переліку – декілька тракторів, автонавантажувач, декілька автобусів, причіп, декілька вантажівок ЗІЛ, МАЗ та ГАЗ різних модифікацій та мопед.

Найновішому на цей момент автомобілю волинської поліції немає і року. Це один «Renault Duster» 2021 року випуску. Найстарішому – 35 років. Це «ЗІЛ ММ3 4502» 1986 року випуску. Середній вік 375 службових автомобілів – майже 10 років.

У відповіді на запит «Сили правди» також зазначили, що органи та підрозділи Національної поліції України отримують службовий транспорт у порядку центрального забезпечення.

Тим не менше, у 2021-му році за кошти органів місцевого самоврядування (Дубеченської, Підгаєцької об’єднаних територіальних громад, Нововолинської та Луцької міськради) придбали чотири службових автомобілі на суму 2 мільйони 87 тисяч гривень.

Нагадаємо, раніше «Сила правди» писала, що волинські патрульні за 5,5 років роботи втрапили у 53 ДТП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДТП у Луцьку: на переході збили пішохода

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити