image
 |  4 20 Лютого 2018 | 09:15

Розстріли на Майдані: Горбатюк повідомив про знищення доказів

20 лютого на Інститутській розстріляли 48 людей. Про це 20 лютого 2018 року повідомляє сайт «Gazeta.ua». У перші тижні після розстрілів активістів Революції гідності у лютому 2014-го знищили значний комплекс документів і доказів. Про це повідомив керівник департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк в інтерв'ю одному з телеканалів.
За внутрішніми інструкціями, правоохоронні органи мали складати величезну кількість документів, які б дозволили встановлювати підрозділи, осіб, які застосовували зброю. Десь із середини січня (2014 року. - Gazeta.ua) вони перестали ці документи складати. Слідство розцінює це як умисну діяльність того керівництва з недокументування своїх дій з розуміння, що вчиняють злочини. Фактично всі оперативно-розшукові справи, що стосуються тих подій, були знищені 19-22 лютого. Була знищена документація щодо видачі та закріплення зброї київському підрозділу «Беркут», якому інкримінуються розстріли 20 лютого, - сказав Горбатюк.
За його словами, це ускладнює розслідування, однак не робить його результат неможливим.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити