image
 |  0 25 Серпня 2021 | 09:41

Розвідка США представила Байдену доповідь про походження коронавірусу

Розвідка США представила президенту Джо Байдену доповідь про походження коронавірусу, але в ньому вона не змогли прийти до консенсусу щодо питання, чи був вірус створений в лабораторії, чи виник природним шляхом.

Про це повідомляє газета The Washington Post з посиланням на двох представників американської влади. За їхніми словами, протягом декількох днів спецслужби повинні підготувати розсекречену версію документа для оприлюднення. Проте за даними джерел, в доповіді, попри великий обсяг вивченої інформації, не міститься остаточного висновку про походження вірусу.

Одне з джерел газети зазначило, що розвідслужби "підходять для того, щоб збирати дані про багатьох іноземних суб'єктів", але "не обов'язково мають ресурси", щоб впоратися з поставленим завданням наукового спрямування.

Раніше експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я, які прибули в Китай, щоб дослідити походження коронавірусу, заявили, що неможливо встановити, як SARS-CoV-2 потрапив на ринок в Ухані. Водночас вони вважають, що навряд чи він поширився з китайської лабораторії, - передає ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: М’ясо та курятина зростають у ціні

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити