image
 |  122 14 Лютого 2024 | 11:22

Розвідники показали, як потопили "Цезаря Кунікова" (ВІДЕО)

Великий десантний корабель росіян "Цезар Куніков" потопили за допомогою морських дронів "Магура V5", повідомили у Головному управлінні розвідки.

Про це повідомляє ГУР МОУ.

"14 лютого Головне управління розвідки у взаємодії з усіма складовими Сил безпеки і оборони України знищили великий десантний корабель "Цезар Куніков" Чорноморського флоту держави-агресора Росії. Успішну місію здійснили спецпризначенці "Групи 13" ГУР МО України".

Повідомляється, що реалізація спецоперації стала можливою за підтримки платформи United24.

Ворожий корабель атакували ударними морськими дронами "Magura V5". Це сталося у Чорному морі неподалік міста Алупка у тимчасово окупованого Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Чорному морі підбили російський десантний корабель: він затонув

"У підсумку "Цезар Куніков" отримав критичні пробоїни по лівому борту і почав тонути. Символічно, що російський офіцер, чиїм іменем назвали корабель, був убитий рівно 81 рік тому. Пошуково-рятувальна операція окупантів успіху не мала. Слава Україні!", − наголосили у розвідці.

ГУР зазначає, що ВДК "Цезар Куніков" проекту 775 − одне із найновіших російських суден.

Цей корабель міг вміщати 87 членів екіпажу на борту. Росія його вже використоврувала під час воєн проти Грузії, Сирії та України.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити