image
 |  0 10 Лютого 2021 | 15:45

Рубка лісів на Волині: що чекає на порушників

Маневицька місцева прокуратура скерувала до суду обвинувальні акти у кримінальних проваженнях про вчинені волинянами незаконні порубки дерев.

Про це інформує прокуратура Волинської області.

Слідство встановило, що 39-річний житель Камінь-Каширщини 29 жовтня 2020 року незаконно зрубав девять сосен на території Боровненського лісництва, завдавши шкоди природному середовищу на суму понад 97 тисяч гривень.

Чоловіка судитимуть за незаконну порубку дерев у лісах, що спричинила тяжкі наслідки (ч.4 ст.246 КК України,покарання – до 7 років позбавлення волі).

Інший обвинувачений постане перед судом за те, що 28 вересня незаконно зрубав на території Мощаницького лісництва чотири сосни й перевіз їх до свого обійстя, завдавши матеріальної шкоди Державному підприємству «Лісомисливське господарство «Звірівське» на суму понад 40 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залишки освітньої субвенції: скільки на рахунках громад Волині? (ПЕРЕЛІК)

Він відповідатиме за незаконну порубку та перевезення незаконно зрубаних дерев, унаслідок чого заподіяно істотну шкоду (ч.1 ст. 246 КК України, покарання – до трьох років позбавлення волі ).

Міру покарання обом обвинуваченим обере суд.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити