image
 |  9 29 Травня 2020 | 20:21

Руксолітиніб: ще одні ліки показали ефективність у боротьбі проти COVID-19

Дослідження показало, що 90% дорослих з важкою формою коронавірусу, які отримували лікування препаратом від дитячої аутоімунної хвороби, почали відновлюватися протягом двох тижнів.

Про це повідомляє «24 канал» з посиланням на Daily Mail.

Препарат Руксолітиніб виявився в цьому плані набагато ефективнішим, ніж плацебо.

Лікарський засіб Руксолітиніб використовується для лікування лімфоми гемофагоцитарний лімфогістіоцитоз – важкий системний запальний синдром у дітей, який може бути фатальним.

Ліки призначені для зниження активності імунної системи. Їх також застосовується для лікування мієлофіброзу або пухлини кісткового мозку. Руксолітиніб пригнічує запалення, допомагаючи контролювати реакцію імунної системи. У деяких випадках він навіть вбиває певні різновиди ракових клітин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японія безкоштовно поставить до 43 країн препарат для лікування COVID-19

Вчені сподіваються, що ліки допоможуть приборкати цитокініновий шторм – найнебезпечніше ускладнення коронавірусу, при якому в організм пацієнта викидається надмірна кількість імунних клітин цитокінів. Вони атакують власні клітини й тканини, викликаючи порушення респіраторної системи, що призводять до гострого респіраторного дистрес-синдрому.

За статистикою, жертвам цього синдрому найчастіше потрібно штучна вентиляція легенів. А якщо хвороба доходить до цієї стадії, то ймовірність зберегти життя зменшується до 20-30%. На жаль, виживаність пацієнтів на ШВЛ в більшості країн світу вкрай низька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США наблизилися до створення вакцини від коронавірусу: випробують 14 препаратів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити