image
 |  0 23 Травня 2020 | 15:37

Рятує очі, шкіру і мозок: назвали дуже корисний продукт

Фахівці назвали дуже корисний для організму продукт, який обов’язково треба їсти.

Окрім вітамінів та мінералів, полуниця має сечогінні, протизапальні та очисні властивості.

Про це пише mejorconsalud.com.

ЗАПОБІГАЄ СЕРЦЕВО-СУДИННИМ ЗАХВОРЮВАННЯМ

Полуниця містить антиоксидант, який зменшує запалення тканин, а також знижує рівень холестерину і тригліцеридів. Крім того, вона сприяє зменшенню ризику гіпертонії, так як підвищує еластичність артерій і запобігає їхньому закупоренню. Навіть вживання полуниці 2-3 рази на тиждень може знизити ймовірність серцевих нападів та інсультів.

ЗВОЛОЖУЄ ТІЛО

Завдяки високому вмісту води (близько 92%) полуниця є одним з найзволожуючих продуктів для тіла. У спекотні дні вона не тільки освіжає організм, а й допомагає протидіяти зневодненню. Крім того, це один з найкращих варіантів для спортсменів, оскільки в складі полуниці є незамінні мінерали, які сприяють балансу електролітів в організмі.

ДОПОМАГАЄ ПОЛІПШИТИ НАСТРІЙ

Полуниця містить вітамін В1, який допомагає боротися з дратівливістю та смутком.

Ця речовина засвоюється нервовою системою, стимулюючи її збільшувати вироблення гормонів щастя.

ПОКРАЩУЄ ЗДОРОВ’Я ШКІРИ

Завдяки своєму живильному складу і високому вмісту води, полуниця є одним з найкращих продуктів, які підтримують шкіру гарною і здоровою. Її регулярне вживання сприяє виведенню токсинів, які прискорюють процес старіння і зменшують дисбаланс pH шкіри. Також вона застосовується зовнішньо у вигляді масок або кремів, які відлущують, відбілюють і надають шкірі гладкості.

БОРЕТЬСЯ З ЗАПОРАМИ

Полуниця містить значну кількість харчових волокон, які в поєднанні з водою допомагають поліпшити роботу кишечника. Ці сполуки полегшують проходження їжі через шлунково-кишковий тракт, а також сприяють запобіганню запалень в черевній порожнині та зменшують симптоми, пов’язані з повільним процесом травлення.

СЛУЖИТЬ ПРИРОДНИМ ПРОТИЗАПАЛЬНИМ ЗАСОБОМ

Полуниця завдяки вітаміну С, основним мінералам і антиоксидантам знижує рівень запалень. Ці поживні речовини надають їй протизапальні, очисні та сечогінні властивості, які сприяють виведенню відходів для оптимальної роботи клітин. Також полуниця корисна для усунення м’язових, суглобових захворювань і ефективна в лікуванні артриту.

БЕРЕЖЕ ЗДОРОВ’Я ОЧЕЙ

Полуниця містить велику кількість пігментів, таких як лютеїн і зеаксантин, які допомагають захистити зір. Ці антиоксиданти разом з вітаміном С створюють фільтр проти сонячних променів UVA і токсинів. Таким чином, ймовірність розвитку катаракти або дегенерації жовтої плями зменшується. Вітамін С є живильною речовиною, яка підтримує здоров’я рогівки і сітківки.

ТРИМАЄ МОЗОК МОЛОДИМ

Флавоноїди, які містяться в полуниці, є відмінними союзниками для оптимізації функцій мозку, оскільки вони пригнічують окислювальний стрес. Ці речовини пов’язані зі зниженням ризику погіршення когнітивних функцій у людей похилого віку і можуть бути ключовими в профілактиці нейродегенеративних розладів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити