image
 |  4 16 Жовтня 2018 | 16:37

Рятувальники закликають не спалювати суху траву і не користуватись саморобними обігрівачами

За минулу добу волинські рятувальники ліквідували вісім пожеж, що трапилися в  житловому секторі у  Любомльському, Ковельському, Луцькому, Маневицькому, Локачинському, Ратнівському та Ківерцівському районах.
Про це «ВолиньUA» повідомляє УДСНС України у Волинській області.
На жаль, більшість з них трапилися у сільській місцевості через традиційну для холодної пори причину -  коротке замикання електромережі, а також  через  недоліки конструкцій нагрівальної печі та необережне поводження вогнем громадян.
Ще одна найпоширеніша причина  виникнення осінніх пожеж  - спалювання волинянами сухої трави, опалого листя, гілок не лише шкодить довкіллю, а й створює неабиякі проблеми самим паліям. Так, 15 жовтня обідньої пори у селі Острови Маневицького району чоловік поблизу власної оселі запалив гілляччя. Знаючи, що такого робити не варто, вирішив знехтувати правилами пожежної безпеки, що й призвело до виникнення пожежі, яка знищила дах його ж дерев’яного будинку та перекриття. Вогонь швидко приборкали працівники 13-ї державної пожежно-рятувальної частини УДСНС України у Волинській області спільно з працівниками місцевої пожежної охорони селища Колки.
Ймовірною причиною виникнення пожежі стало необережне поводження з вогнем власника будинку.
Шановні громадяни!
Щоб максимально зменшити ризик виникнення пожежі не спалюйте листя, суху траву, гілляччя!
Не перевантажуйте електромережі, не опалюйте приміщення саморобними обігрівачами, ретельно перевірте, чи відповідають печі, інші опалювальні прилади та їх облаштування правилам пожежної безпеки.
1223.jpg
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З сьогоднішнього дня поліція штрафуватиме за перевищення швидкості

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити