image
 |  0 9 Грудня 2017 | 07:28

Саакашвілі оголосив голодування, - адвокат

Міхеіл Саакашвілі, перебуваючи в ізоляторі, оголосив про голодування.
Про це 09 грудня 2017 року повідомляє сайт «Deutsche Welle».
Його адвокати повідомляють, що запобіжний захід йому оберуть в понеділок.
Лідер української партії «Рух нових сил», екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі в ніч на суботу, 9 грудня, оголосив у слідчому ізоляторі тимчасового утримання Служби безпеки України (СБУ) про початок голодування.
Він також сказав, що відмовляється від будь-якого примусового харчування. У випадку, якщо до нього буде застосовано запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб, він ще більше буде продовжувати голодування, - повідомив адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький.

При цьому Саакашвілі у листі, переданому адвокату, закликав своїх прибічників виходити на мітинг «За імпічмент» у неділю, 10 грудня.
Барижна влада мене заарештувала за брехливими звинуваченнями. Таким чином вони хочуть залякати вас. Не бійтеся нічого. Сміливо виходьте на мирну недільну акцію «За імпічмент!», - йдеться у повідомленні політика.

Інший адвокат Саакашвілі Павло Богомазов повідомив, що політик проведе вихідні у ізоляторі.
Думаю, що справа в Печерському суді буде розглядатися в понеділок. Це те, що мені сказав слідчий, - додав адвокат.

Прес-секретарка українського генпрокурора Лариса Сарган у Facebook повідомила, що прокурори готують клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту із носінням електронного браслета.
Як повідомлялося, колишнього очільника Одеської обласної держадміністрації, лідера «Руху нових сил» Міхеіла Саакашвілі затримали ввечері в п'ятницю, 8 грудня, в Києві. Політика було оголошено в розшук 5 грудня після того, як правоохоронці спробували його затримати, але прибічники Саакашвілі цьому перешкодили.
Раніше цього тижня генпрокурор Юрій Луценко звинуватив Саакашвілі в отриманні коштів бізнесмена з оточення екс-президента України Віктора Януковича Сергія Курченка на його діяльність в Україні. Саакашвілі всі звинувачення заперечив і заявив про фальсифікацію запису відповідних телефонних розмов.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити