image
 |  0 4 Жовтня 2021 | 08:42

Саакашвілі планував вбивство опозиціонерів, – прем'єр Грузії

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив, що експрезидент Грузії Михайло Саакашвілі та його команда планували вбивство опозиціонерів, щоб внести заворушення і звинуватити владу Грузії.

Про це повідомив Іраклій Гарібашвілі, якого цитує Sputnik Georgia.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Грузинська мрія» тріумфує: правляча партія перемогла рух Саакашвілі

"Це інформація наших спецслужб.

Їхній план був такий: під час кульмінації і мобілізації близько 10 тисяч осіб, і, напевно, вони змогли б цього досягти, поліції довелося б затримати Саакашвілі і, можливо, використовувати спецтехніку.

І в цей час однією з версій розглядалося вбивство в метушні кількох опозиційних лідерів...

Це було однією з версій їх плану з метою делегітимізації нашого керівництва, за кордоном показали б, як тут вбивають опозиційних лідерів. І тоді б вони зажадали відставки уряду і призначення позачергових виборів", - йдеться в повідомленні.

Прем'єр стверджує, що Саакашвілі планував несподівано з'явитися на запланованій раніше 3 жовтня масштабної акції в Тбілісі, спровокувати появу поліції і приписати владі вбивство опозиціонерів.

За словами прем'єра, в рядах "Єдиного нацруху" не було єдності у цьому плані, та лідер "Єдиного нацруху" Ніка Мелія був проти такого розвитку подій.

В "Єдиному нацрусі" поки не коментували заяву прем'єра і висунутих їм звинувачень.

Як нагадує "УП", Міхеїл Саакашвілі перетнув кордон Грузії, сховавшись у вентиляційній кабіні трейлера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвілі привезли в Грузію у трейлері з зеленню, — подробиці

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити