image
 |  0 5 Грудня 2019 | 08:39

Садовому скасували заставу і відпустили під особисте зобов'язання

У середу, 4 грудня, Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду обрала запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання міському голові Львова Андрію Садовому.

Як повідомляє РБК-Україна, згідно з рішенням колегії суддів, рішення суду щодо застави у розмірі 1 мільйон 56 тисяч гривень скасовано.

«Застосувати до Садового запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання … Покласти на Садового наступні вимоги: прибувати до слідчого щодо кожної вимоги, утримуватися від спілкування зі свідками … за обставинами кримінального провадження», — постановив суддя.

Термін дії покладених обов’язків визначено до 20 січня 2020 року. Постанова оскарженню не підлягає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд відпустив Садового під заставу – в 50 разів меншу, ніж просив прокурор

Як повідомляється, під час розгляду апеляції суд вислухав заяви тих, хто готовий прийняти Садового на поруки. Зокрема, виступили екс-депутати минулого скликання Олег Березюк, Олег Лаврик, Сергій Кіраль, Оксана Сироід, Тетяна Острикова, Тарас Пастух, Андрій Гуржій, нардеп Павло Бакунець, екс-депутат VII скликання Оксана Продан.

Крім Садового, апеляцію на рішення суду подавала прокуратура. Прокурор просив призначити меру Львова заставу в розмірі 50 мільйонів гривень, а також забрати у нього закордонний паспорт і встановити йому обмеження не залишати Львів без дозволу правоохоронців.

Апеляційну скаргу прокурора Сидоренка залишили без задоволення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Садового підозрюють у зловживанні владою

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити