image
 |  2 27 Грудня 2017 | 09:50

Саганюк нагороджував кращих педагогів міста у напівзасекреченій обстановці

У Володимирі-Волинському в дуже скромній та напівзасекреченій  обстановці були нагороджені переможці конкурсу на премію міської ради «Успішний педагог».
Про це у Фейсбуці пише депутат Віра Сергєєва.
За словами депутата, яка є ініціатором запровадження цієї престижної премії, ніяких особливих урочистостей для відзначення кращих педагогів міста не було організовано. Їх запросили на підсумкову нараду директорів шкіл та завідувачів ДНЗ.
«В принципі туди більше взагалі нікого не запросили. А навіщо? В тихому колі тихенько міський голова мав би потиснути руки переможцям під сухенькі оплески керівників освітніх установ, подякувати і прокоментувати як треба.
Роздали гарні сертифікати, на яких стоїть підпис міського голови, який в принципі і голос свій за це рішення не віддав, і виконувати його після прийняття на сесії міської ради не збирався.
В хід засідання внесли корективи декілька депутатів, які без запрошення прийшли на цю подію. Їх там ніхто не чекав. Хоч саме вони і започаткували цю премію в місті», - зауважує депутат.

Віра Сергєєва зазначає, що 9 місяців кропіткої роботи, нервів і реальної боротьби пройшло з того часу як проект рішення опублікували на сайті і аж до нагородження переможців.
«Чудом чудним проект рішення був підтриманий депутатською більшістю і був прийнятий. Бо все, що передувало цьому, це спроби очорнити ідею, нівелювати роботу депутата і комісії, і провалити рішення. Одиниці, хто знає насправді, чого мені вартувало оте протистояння…
Скупі рядки на офіційному сайті міста «ініціатива започаткування належить депутату…, положення про відзнаку доопрацьовувала постійна депутатська комісія…» Нівелюється навіть реальна робота опозиційного депутата, бо ще до комісії абсолютно офіційною перепискою були враховані пропозиції-поправки управління освіти.
Перед вирішальною сесією з’являється документ висновок фінвідділу, де начальник управління Т.Шибирин, підписавшись сповіщає, що немає доцільності такого преміювання, так як є інші конкурси для вчителів міста. і ще, що міська рада не може виділяти кошти, бо це може робити лише виконком. і ні слова про те, що виконком у нас міської ради і зобов’язаний, як виконавчий орган, виконувати рішення законодавчого органу, тобто рішення сесії міської ради» - підкреслює Віра Сергєєва.

На офіційному сайт міськради написано: « а загалом депутати міської ради охоче підтримали ідею преміювати кращих педагогів міста…» Для порівняння підтримки депутат наводить витяг з протоколу поіменного голосування.
«ЗА» проголосувало 18 депутатів, але цього вистачило, щоб рішення було прийняте! Ось ті, хто насправді підтримав ідею преміювати кращих педагогів не принизливим конвертом з 200 гривнями: Сергій Барщевський (РПЛ), Олег Венгер (САМОПОМІЧ), Роман Горошкевич (Наш Край), Володимир Заєць (РПЛ), Ігор Мацюк (САМОПОМІЧ), Сергій Радкевич (УКРОП), Віра Сєргєєва (САМОПОМІЧ), Василь Сусік (позафракційний), Світлана Федонюк (УКРОП), Валентин Вірковський (Солідарність), Сергій Гранат (Батьківщина), Ярослав Жук (САМОПОМІЧ), Максим Климюк (Наш Край), Олег Ковальчук (Батьківщина), Ірина Мельник (Свобода), Валерій Олексюк (УКРОП), Микола Смаль (САМОПОМІЧ), Сергій Сьомак (УКРОП).
При голосуванні за рішення «утрималися» - В.Зінкевич, І.Омельчук, А.Принда, М.Савельєв, І.Шевчук;  «не голосували» - С.Коба, Р.Мороз, П.Саганюк, О.Тимосевич, П.Шлейн, В.Василюк, Н.Замрига, О.Свідерський.
«Здавалося б рішення прийняте і, згідно Положення, у вересні пройде конкурс? Але ж ні! Далі палки в колеса!
Яким чином довелося дотиснути міського голову і видати розпорядження про проведення конкурсу, описувати не буду. Це мій власний досвід і моя історія.
Власне, хочу подякувати членам своєї постійної депутатської комісії з питань освіти, культури, спорту, туризму та міжнародних відносин, які від початку підтримали ідею і попри все РЕКОМЕНДУВАЛИ до розгляду сесією міської ради. Тому дякую Світлані Федонюк, Володимиру Заєцю, Миколі Смалю, Олександру Токовому за той перший «зелений сигнал» до реалізації проекту.
Дякую і всім тим депутатам, які на ХVII сесії міської ради проголосували за мій проект рішення і Положення про конкурс, адже деяким з них довелося голосувати у розріз з рішенням своєї фракції.
Також дякую комісії конкурсу «Успішний педагог», яка таки запрацювала в листопаді цього року і довела все до логічного кінця. Знаю, що все було не просто. Знаю, що і на цій стадії були спроби провалити конкурс. Добре, що в складі комісії були Люди, яким вистачило розуму і мудрості, сили і мужності не зірвати засідання, а провести їх згідно вимог і оцінити напрацювання педагогів міста.
А ще хочеться подякувати тим ПЕДАГОГАМ, заради яких хочеться щось робити і не складати від відчаю руки!», - зазначає Віра Сергєєва.
Отож, премії отримали вихователь ДНЗ №7 «Волиняночка» Галина Слюсарук, музкерівник ДНЗ №8 «Вишиванка» Євгенія Синьчук, учителі: Олена Головач (гімназія ім. О. Цинкаловського), Жанна Молочковська (ЗОШ №5), Лариса Пасальська (ЗОШ №1), Лідія Шуріна (ЗОШ №2), Юрій Гись (школа-інтернат «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки»), а також керівник вокальної студії «Лодомир» центру позашкільної освіти Галина Тюрікова.
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити