image
 |  4 26 Грудня 2017 | 14:21

Самі собі вороги: 40% українців палять

Згідно з результатами дослідження, проведеного соціологічною групою “Рейтинг”, 38% опитаних українців визнали, що палять, а 62% – не палять.
Із тих, хто не палить, 23% палили в минулому, а 77% – не палили ніколи.
Тих, хто зізнався в наявності згубної звички, найбільше на сході країни (43%), а найменше – на заході (31%). Серед курців більше респондентів молодших вікових груп (до 51 року). Серед чоловіків у три рази більше курців, ніж серед жінок. Серед найменш забезпеченої категорії населення тих, хто палять, також більше.
Також 2% опитаних заявили, що вживають алкогольні напої (в тому числі слабоалкогольні) майже кожен день, 12% – кілька разів на тиждень, 36% – кілька разів на місяць, 34% – кілька разів на рік, 16% взагалі не вживають алкогольні напої.
Чоловіки заявляли, що вживають алкогольні напої майже вдвічі частіше, ніж жінки.
Частота вживання алкоголю залежить від якості здоров’я: чим краще стан здоров’я респондентів, тим більше серед них тих, хто вживає алкоголь.
Найбільш і найменш забезпечені респонденти вживають алкогольні напої частіше, ніж респонденти із середнім рівнем доходу.
Опитування проводилося з 1 по 10 грудня 2016 року серед працездатного населення України (чоловіки – 18-65 років, жінки – 18-60 років). Вибіркова сукупність становила 1580 респондентів. Можлива похибка – не більше 2,5%.
Для порівняння, згідно з даними британського міністерства охорони здоров’я, 2015 році 16,9% дорослих англійців назвали себе курцями – в порівнянні з 19,3% в 2012 році. Таким чином, число курців в Великобританії знизилося до рекордного рівня. Як відзначають експерти, багатьом «традиційним» курцям допомогли електронні сигарети.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити