image
 |  0 16 Лютого 2019 | 09:06

Савченко радіє, а люди в розпачі: мер міста на Волині не в курсі бюджетних справ (ФОТО)

Відкрита влітку минулого року естрада в центральному парку міста нагадує стіну страти бракоробів і виявляється ще й досі не введена в експлуатацію.

У липні 2018 року до Дня міста Ковеля в парку культури та відпочинку імені Лесі Українки відкрили нову паркову сцену. На урочисту церемонію до міста приїхали голова Волинської ОДА Олександр Савченко та народний депутат України Степан Івахів, який пригадав, як за два роки до того він стояв на старій сцені і все непокоївся за її хиткий технічний стан. А тепер бачить гарну ошатну будову. Щоправда, з одним недоліком – відсутній навіс над глядацьким майданчиком, - пише Район.Ковель.

«Я пам’ятаю, як стояв на тій сцені і хвилювався, щоб дах не впав на голову. І дощ, сьогодні скажу, це нам підказка – керівникам, що не тільки ми маємо стояти сховані, а й люди мають бути під навісом. Ми знали, грошей не хватило. Будимо шукати і зробимо», – пообіцяв Степан Івахів.

Нову естраду розпочали зводили ще близько двох років, із жовтня 2016-го. Кілька разів офіційне відкриття переносили, оскільки будівельники не вкладалися у строки здачі в експлуатацію.

І лише напередодні Дня міста центральна сцена, за словами чиновників, була готова до використання.

Кілька тижнів тому на звіті міського голови Олега Кіндера за роботу в 2018 році спецкор волинської газети «Вільна думка» Микола Силюк запитав про суму грошей, які витратили на це будівництво.

«Олег Олексійович, назвіть, будь ласка, суму, яка була витрачена на естраду, бо ходять різні чутки. І скільки коштів на рік витрачається на цю літню естраду?», – поцікавився Силюк.

«На дане питання дасть відповідь вже, напевно, на наступному звіті по звіту за дев’ятнадцятий рік Вікторія Анатоліївна, як керівник відділу структури, начальник відділу культури виконавчого комітету. Чому? Тому що побудоване дане приміщення воно на сьогоднішній день тільки-тільки вводиться в експлуатацію. Тоєсть питання у форматі, що об’єкт не введений в експлуатацію, поки що кошти не виділялися. Ну це, повірте мені, до кінця січня всі питання в частині фінансування нашої естради буде завершено», – «видав» дивину Олег Кіндер про те, що об’єкт й досі не введено в експлуатацію.

Яким чином чиновники, браво рапортуючи про досягнення, дозволили виступати дитячим та іншим художнім колективам на сцені фактичного будівельного майданчика?! Для чого було обманювати першу особу виконавчої влади області та народного депутата від Ковельщини? Голова ОДА Олександр Савченко щиро порадів, що місту й надалі щастить з його керівництвом…

«То яка вартість?» – перепитав Микола Силюк.

«Яка вартість? Ну я ще раз повторююсь. Це пізніше, бо зараз не скільки. Не виділяється з міського бюджету не скільки», – запевнив Олег Кіндер.

Ну як же так?! Що за прогалини у пам’яті ковельського градоначальника? Як повідомляло видання Район.Ковель у червні 2018 року на будівництво культурного об’єкту витратили з міського бюджету близько чотирьох з половиною мільйона гривень. Скажімо, управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства виконкому Ковельської міської ради заплатило 403 тисячі 459 гривень авансу ПАТ «Луцьксантехмонтаж № 536» на будівництво літньої естради. Бюджетні кошти надійшли цій луцькій фірмі, згідно договору від 24 травня 2018 рокне в курсі бюджетниху та рахунку від 25 травня.

Кошторисна вартість доволі затратного будівництва становила, за словами керівництва міста восени 2017 року, майже чотири з половиною мільйона гривень.

На сьогодні нова естрада нагадує стіну розплати, перед якою страчували бракоробів. У багатьох місцях штукатурка відвалилася великими шматками. Через парк щодня ходять тисячі ковельчан та гостей міста, які бачать наслідки бракоробства. Треба, щоб на цю ганьбу звернула увагу й начальниця відділу культури Вікторія Савлук.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити