image
 |  0 3 Грудня 2018 | 17:24

Одні ножиці на двох: Савченко не поділився стрічкою із Кіндером

У п’ятницю голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко перерізав чергову стрічку на відкритті центру з обробки металів різанням у професійному ліцеї Ковеля. 

Про це інформує сайт Ковельської міської ради.

Тут будуть набувати практичних навичок учні, які освоюють професію «Токар. Верстатник. Фрезерувальник. Шліфувальник. Свердлувальник».

Кошти на облаштування центру виділили з державного бюджету - два з половиною мільйони гривень. За них закупили нове обладнання австрійського виробництва: 6 токарних верстатів, 2 універсально-фрезерних, 1 радіально-свердлильний, 1 заточний верстат, 1 плоскошліфувальний, 2 інтерактивні дошки, стрічкову пилку для відрізання заготовок металу, ріжучий та вимірювальний інструмент.

 Варто сказати, що за власні фінансові ресурси навчального закладу проведено ремонтні роботи приміщення: замінено вікна, модернізовано електромережу та освітлення, здійснено опоряджувальні роботи.

  — Не кожен винайде порох, але бути майстром своєї справи всі повинні. Ваша система освіти – це можливість отримати фах, спеціальність, майстерність. Сьогодні у нас правильний підхід – практично навчати. Завдання влади – створювати умови для розвитку видатних спеціалістів. А перспектива в нас є. Я радий, що і ви розумієте необхідність таких робітничих дефіцитних професій. Хочу, аби в цьому училищі завжди лунав радісний сміх, а учні отримували задоволення від навчання, - зауважив Олександр Савченко під час урочистого відкриття.

У свою чергу директор Ковельського центру професійно-технічної освіти Сергій Антонюк висловив вдячність обласному керівництву, партнерам, роботодавцям за довіру, допомогу, підтримку.

 - Все-таки в області є 15 закладів професійної освіти, але навчально-практичний центр у минулому році відкрили у нас - центр сучасних санітарно-технічних технологій. Цьогоріч в трьох закладах області з’являться такі центри і один з них знову ж таки у Ковелі. Напевно, ми чогось варті, - підсумував Сергій Миколайович.

Олександр Савченко також вручив нагороди працівникам ЦПТО. Почесною грамотою обласної державної відзначили старшого майстра Віталія Сахарчука. Оголошено подяку голови обласної державної адміністрації викладачеві спеціальних дисциплін Валентині Темрук.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити