image
 |  2 25 Липня 2023 | 13:19

СБУ оголосила підозру екснардепу-втікачу Мураєву

Служба безпеки заочно оголосила підозру у держзраді народному депутату VII і VIII скликань та власнику заблокованого телеканалу "НАШ" Євгенію Мураєву.

Про це повідомляє пресслужба СБУ, пресслужба Офісу генпрокурора, пресслужба Київської міської прокуратури, - пише ВолиньUA.

"На виконання завдань російських кураторів екснардеп створив та поширив на підконтрольному йому телеканалі ("Наш" - ред), а також каналах відеохостингу "YouTube" деструктивну пропаганду, в якій висловлював проросійські погляди, а також неодноразово брав участь у різних політичних шоу. У вказаних виступах та інтерв’ю підозрюваний поширював російські наративи про те, що в Україні іде "культурна війна та переслідуються інакодумаючі", пропагував ідеї, спрямовані на дискредитацію незалежності нашої держави та необхідності виконання домовленостей з РФ.

… Згідно з висновком комплексної судової психолого-лінгвістичної експертизи, виступи та інтерв’ю підозрюваного є акціями вигідного впливу, які завдають шкоди безпеці України в інформаційній сфері та є формою підривної діяльності проти України, сприяють РФ в підривній діяльності у формі втручання у внутрішню політику України шляхом цілеспрямованого інформаційно-психологічного впливу".

Мураєву повідомлено про підозру у державній зраді за ведення інформаційно-підривної діяльності проти України та у вчиненні умисних дій, спрямованих на приниження національної честі та гідності (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 161 КК України).

Санкція найсуворішої статті інкримінованих злочинів передбачає покарання від 12 до 15 років позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сили ППО знищили усі ворожі безпілотики, які летіли на Київ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити