image
 |  0 15 Серпня 2022 | 19:42

СБУ схопила на Одещині працівника медзакладу, який "зливав" дані про дислокацію ЗСУ

Служба безпеки України затримала на Одещині завербованого російськими спецслужбами медичного працівника, який збирав розвіддані про місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ і тероборони, резервні аеродроми та військові полігони на півдні області.

Про це інформує пресслужба СБУ.

"За даними слідства, зрадником виявився місцевий мешканець, співробітник одного з державних медичних закладів. Він не приховував своїх проросійських поглядів, відверто висловлюючись у закритих телеграм-каналах, які куруються російськими спецслужбами".

Чоловік почав працювати на спецслужби РФ з власної ініціативи. Зібрані відомості зловмисник передавав через закриті канали зв’язку "куратору" від російських спецслужб, якs координував його діяльність.

Спілкування з "куратором" відбувалося з дотриманням конспірації, бо сам коригувальник, за його словами, уникав "неприємностей у держустанові".

Надану злочинцем інформацію окупанти у подальшому використовували для планування "роботи" диверсійних груп, масованих і прицільних ракетних обстрілів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити