image
 |  9 22 Листопада 2022 | 08:17

СБУ шукає зброю та ДРГ в Києво-Печерській Лаврі

Працівники Служби безпеки України здійснюють на території Києво-Печерської лаври у Києві контррозвідувальні безпекові заходи.

Вони відбуваються в межах "системної роботи" з протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні. Про це повідомила пресслужба СБУ.

До заходів за безпосередньої участі представників церкви долучили також Нацполіцію та Нацгвардію, зазначили в СБУ.

"Усі дії відбуваються в межах чинного законодавства. У своїй діяльності СБУ дотримується принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважає право кожного громадянина на свободу світогляду і віросповідання, як це визначено Конституцією України", – стверджують правоохоронці.

Там пояснили, що через агресію Росії зростає ризик вчинення терористичних актів, диверсій, захоплення заручників, особливо в місцях великого скупчення громадян.

Тож вказані заходи проводяться для:

– убезпечення населення від провокацій і терористичних актів;

– недопущення використання лаври як осередку "русского мира";

– перевірки даних про використання приміщень УПЦ для переховування диверсійно-розвідувальних груп, іноземних громадян, зберігання зброї тощо.

Що роблять правоохоронці:

– проводять огляд території та приміщень лаври для виявлення заборонених до обігу предметів;

– здійснюють перевірку осіб на території лаври щодо їхньої причетності до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити