image
 |  0 27 Грудня 2018 | 17:52

СБУ викрила агентурну мережу окупанта у Миколаївській області (ВІДЕО)

У Миколаївській області викрили агентурну мережу російської воєнної розвідки й припинили її протиправну діяльність.

Про це заявили представники департаменту контррозвідки Служби безпеки України на брифінгу у четвер, пише Українська правда

Зокрема, 20 грудня затримали керівника цієї агентурної мережі – громадянина України 1961 року народження, капітана 1 рангу Збройних сил України у запасі , який також має російське громадянство. 

"Він був завербований кадровим співробітником Головного управління Генштабу ЗС РФ у Севастополі та неодноразово виїжджав до анексованого Криму для проведення агентурних зустрічей", – заявив представник контррозвідки Володимир Настюк. 

"За завданням російської спецслужби колишній старший морський офіцер та його посібники (поплічники – ред.) здійснювали збір і передачу інформації з обмеженим доступом про функціонування військових підрозділів на території Очаківського гарнізону Миколаївської області, а також їх залучення до проведення Операції об’єднаних сил на сході України", – розповів він. 

"Останнє завдання від російських кураторів полягало у створенні та подальшому керівництву на території Очаківського району підпілля для проведення різного роду заходів з дестабілізації ситуації у регіонів" – заявили у контррозвідці СБУ.   

За місцем проживання виявленого агента зібрали докази злочину: "засоби зв’язку з російськими розвідниками, комп’ютерна техніка, електронні накопичувачі інформації, на яких оброблялися зібрані відомості, а також документальні матеріали, у тому числі з обмеженим доступом". 

На підставі ст. 111 ККУ "державна зрада" керівнику агентурної мережі обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці. 

Стосовно інших членів мережі буде прийнято окремі процесуальні рішення. Тривають оперативно-слідчі дії. 

"Одночасно було проведено операції з викриття російської агентурної воєнної розвідки в Одеській та Харківській областях", – повідомив також Настюк. 

За його словами, діяльність агентів, інформаторських мереж та агентурно-бойових груп російської воєнної розвідки "викрито на території усіх південно-східних областей України, а також столичного регіону".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Вінниччині СБУ припинила трансляцію російських каналів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити