image
 |  0 1 Липня 2019 | 11:16

СБУ викрила посадовця Міноборони на привласненні коштів з оборонки

Контррозвідники Служби безпеки України викрили схему привласнення коштів держпідприємства оборонного комплексу, до якої причетний посадовець Міністерства оборони України.

Співробітники спецслужби встановили, що полковник організував механізм розкрадання та привласнення коштів ДП "Антонов". Для цього укладали фіктивні цивільно-правові угоди на надання послуг з проведення робіт щодо визначення технічного стану літаків, які прибували на ремонт, про це повідомляє прес-служба СБУ.

Та літаки передавали замовнику із підробленими сертифікатами безпеки і без жодних перевірок. Це могло призвести до аварій та людських жертв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУшник із землею в Буковелі приватизував гігантську службову квартиру - ЗМІ

Унаслідок цих протиправних дій збитки стратегічному підприємству оборонного комплексу сягають суми понад 5 млн грн. Під час обшуків правоохоронці виявили проекти та чернетки цивільно-правових угод, фіктивні документи щодо їх виконання, комп'ютери на яких вони готувались, копії документів фізичних осіб з числа співробітників військового представництва та інших цивільних осіб, на яких без їх відома укладались угоди.

Також - записи "чорної" бухгалтерії тіньових оборудок, документи про вивід незаконно отриманих коштів до однієї з країн Західної Європи. Слідчі оголосили зловмиснику про підозру. Перевіряється також можлива причетність до оборудки інших посадових осіб Міноборони.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити