image
 |  1620 27 Серпня 2024 | 23:31

СБУ Волині придбало у автосалонах два новеньких авто

Управління Служби безпеки України у Волинській області придбало два нових авто 2024 року випуску: пікап Mitsubishi L200 та седан Toyota Corolla. На тендери із закупівлі транспорту зареєструвалося лише по одному учаснику, тому вибирати, в кого дешевше, спецпризначенцям не довелося.

Договори на придбання автівок уклали 8-го та 18 липня 2024 року, - пише Сила правди.

Управління Служби безпеки України у Волинській області планувало витратити на придбання автомобіля Mitsubishi L200 1,63 мільйона гривень. Саме з такою ціною і виграв перший тендер його єдиний учасник – товариство з обмеженою відповідальністю «Автоальянс-Захід». Це офіційний дилер Mitsubishi Motors у Волинській області, адресою якого вказується автоцентр на вул. Карпенка-Карого у Луцьку. Договір на постачання авто з фірмою уклали 8 липня.

Згідно з документом, «Автоальянс-Захід» до 30 вересня цього року має поставити відомству спеціалізований автомобіль на базі Mitsubishi L200 2024 року випуску з дизельним двигуном об’ємом 2,4 літра та 6-ступінчастою автоматичною коробкою передач. Пікап має бути оснащений, зокрема, бортовим комп’ютером, системами курсової стійкості та допомоги при старті на підйомі.

Зареєстроване у Луцьку товариство «Автоальянс-Захід» – на ринку понад 19 років. Із 2017-го підприємство бере участь у держзакупівлях. Згідно з даними аналітичної платформи «YouControl», з 2017-го і дотепер ця фірма виграла тендерів на майже 67 мільйонів гривень. У 2023 році вона продала державним органам та комунальникам автівок на понад сім мільйонів гривень, а цього року вже отримала замовлень майже на 50 мільйонів гривень – з урахуванням нинішнього тендеру від Управління СБУ в області. Власники «Автоальянс-Захід» – лучани Ярослава та Олександр Можайські.

У другому тендері на закупівлю автомобіля спеціалізованого призначення на базі Toyota Corolla також взяло участь лиш одне підприємство – зареєстроване у Рівному ТОВ «Агат Авто». Цього разу учасник торгів зголосився поставити автівку за 979 680 гривень, що на 320 гривень дешевше очікуваної вартості. Згідно з умовами договору, який уклали 18 липня 2024 року, «Агат Авто» до 30 вересня має поставити волинським спецпризначенцям чотиридверний седан Toyota Corolla з двигуном на 1,6 літра та механічною 6-ступінчастою коробкою передач.

Серед іншого, машина повинна бути оснащена боковими подушками безпеки водія та пасажира, передніми та задніми шторками безпеки. Комплектацією також передбачено, як і у випадку з Mitsubishi L200, проблисковий маячок на магніті – для встановлення на даху.

Рівненська фірма «Агат Авто» торгує автомобілями майже 17 років. Вона є офіційним дилером автомобілів Toyota в Рівному та Рівненській області. З 2016-го підприємство бере участь у державних закупівлях. З того часу виграло тендерів на понад 12 мільйонів гривень. Бенефіціарний власник фірми – прописаний у Червонограді Львівської області Павло Волков. Він є бенефіціарним власником ще низки підприємств, які спеціалізуються на торгівлі автомобілями, серед яких «Львів Авто Преміум» та «Авто Лідер Захід», що зареєстровані на Львівщині.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити